У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України прокоментували, чи можуть у Білорусі відбутися операції, які були на території Російської Федерації за участі "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода росії".

Тільки вже за участі "Білоруського добровольчого корпусу" або полку Кастуся Калиновського. На запитання відповів представник ГУР Андрій Черняк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Зараз білорусь абсолютно підконтрольна росії, підконтрольна спецслужбам, і вона наводнена російською агентурою", – сказав Черняк.

Щодо можливого повстання у білорусі, представник ГУР сказав:

"Білорусь поки що не бере активної участі у війні. У білорусі немає сотень тисяч загиблих. Тому як тільки вони з'являться, я думаю, що якісь певні процеси розпочнуться і у білорусі".

Білорусь віддала свою територію рф, але білоруси так чи інакше не брали участь у безпосередніх бойових зіткненнях, сказав Черняк.

"Білорусь – насправді це не друг України, але це не країна-агресор. Так, вони – співучасники. І ті події, які відбуватимуться на території білорусі, так ми теж прогнозуємо, що з часом вони відбуватимуться – це буде винятково рішення самих білорусів. Якщо народ вирішить, що ми так більше жити не хочемо і не можемо, тоді там теж буде повстання", – відповів представник ГУР.