Взаємодія з ветеранами як основними стейкхолдерами – це невіддільна частина формування державної політики для підвищення прозорості, ефективності, легітимного та конструктивного шляху для впливу на вироблення політики. Ветерани-підприємці створили асоціацію та власний інвестиційний фонд і дають гроші для побратимів на відкриття власної справи.

Які види бізнесу найчастіше відкривають ветерани зсу за підтримки держави розповіла в прямому етері ГІТу Руслана Величко перша заступниця виконавчої директорки Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

«Загалом ми надаємо безповоротно фінансову підтримку на реалізацію тих чи інших проектів. У нас є мікрофінансування і велике фінансування для ветеранського підприємництва. По мікрофінансуванню можуть подаватися також родина ветеранів, а по макрофінансуванні можуть подаватися тільки члени родини загиблих згідно законодавства. Найчастіше по мікрофінансуванню спрямовують кошти на різні продовольчі, харчові приладдя тому що ветеранський бізнес нічим не відрізняється від цивільного бізнесу. Також багато запитів в IT-сфері, а по макрофінансуванні харчова промисловість – це агропромислова сфера і сфера ОПК.», - розповіла пані Руслана.

Деталі які суми виділяє держава на проєкти та які документи потрібно зібрати, дивіться у відео.