На початку року вийшла заключна книга в трилогії про Роксолану авторки Олександри Шутко. Вона представляє новий історичний детектив «Убивство в гаремі».

Про історичний детектив, які події там описуються, про яку Султанку-українку йдеться в цій історії, чому був обраний жанр детективу, на основі яких документів написана книга, скільки часу пішло на опрацювання цієї теми, над чим працює зараз, де можна купити «Убивство в гаремі» та коли чекати виходу нової книги, розповіла в прямому етері ГІТу письменниця Олександра Шутко.

«Книга про третю султану-українку Шехсувар тобто Марію, я написала детектив це 18 століття. Там дуже цікава історія, коли Осман ІІІ син Шехсувар-султан зійшов на трон у 50-ти річному віці, то в його гаремі відбувалися жахливі випадки вбивств не тільки наложниць, а й братів, що були в зачинених покоях і чекали сходження на престол, вони один за одним помирали. Голос про це дійшов до яничарів, які погрожували підняти повстання проти Османа ІІІ, треба було щось робити, але він не міг зробити багато, бо сам був під загрозою знищення. Слідство вів головний євнух. Результати наприкінці детективу вразять читача, бо вбивцею виявився неочікуваний персонаж на якого важко подумати. », - поділилася Олександра Шутко.

Деталі дивіться у відео.