У рамках безплатної вакцинації домашніх котів та собак ветеринари Луцької районної державної лікарні ветеринарної медицини щепили 185 тварин проти сказу.

Про це розповіла Суспільному директорка ветлікарні Глинюк Олена Анатоліївна.

Вакцинальна кампанія в місті тривала впродовж двох тижнів: із 25 травня до 8 червня.

З-поміж майже двохсот тварин щепили 127 собак і 58 котів, – зазначила Олена Глинюк. Найбільше тварин щепили у пункті на вулиці Дубнівській, 32 (біля ліцею), який працював в останній день вакцинальної кампанії. Усього – 39 тварин.

Зі слів директорки Луцької райлікарні ветеринарної медицини, домашніх тварин вакцинують з профілактичною метою, а також для зменшення кількості покусів і сказу серед тварин.

"Такі заходи відбуваються щороку, але саме така організація роботи з локаціями була три роки назад. У цьому році таку практику відновили. Продовжили зараз цю акцію далі по Луцькому району. З 14 червня починається щеплення в місті Ківерці (три локації), далі Рожище і Горохів", – додала директорка райветлікарні.

Як інформували раніше в Держпродспоживслужбі на Волині, 5 червня виїзна бригада ветеринарів провакцинувала проти сказу 29 тварин у Володимирі та Нововолинську. Також щеплювали в Ковелі. Наступна безплатна вакцинація відбудеться у Володимирі 26 червня в парку, у центрі міста та біля костелу.