Історичний клуб “Холодний Яр” започаткував вшанування героїв Холодного Яру в далекому 1995 році. 

17-18 червня в Черкаській області відбулось вшанування пам’яті Героїв Холодного Яру в 1995 році, про ці заходи розповів в прямому етері ГІТу Роман Коваль – президент історичного клубу «Холодний Яр».

«Головними подіями 27 меморіальних заходів з вшанування пам’яті Героїв Холодного Яру є відкриття меморіалу козакам-добровольцям, які загинули в цій війні це – Олегові Куцину-“Куму” (“Карпатська Січ”) родина його мешкає в Луцьку, Герою України Дмитрові Коцюбайлу-“Да Вінчі” (ДУК “Правий сектор” і 67-ма ОМБр) – вони з Західної України з Галичини, а також Герою України Тарас Бобаничу-“Хаммер” (ДУК “Правий сектор”). Андрієві Жованику-“Татарину” (5-й Легіон).» , - розповів пан Роман.

Під це відкриття Роман Коваль написав книгу, яка називається «Побратима мого зачепила куля вражая» – це цитата з пісні Анатолія Сухого з «Рутенії». Важливі слова «побратим» та «зачепила», тобто куля не вбила, а зачепила!

«Загалом вшанування почнуться 17 числа в суботу, ми вшановуємо традиційно могилу Василя Чучупака і братську могилу холодноярців об 11 годині.» , - додав чоловік.

Захід відбуватиметься два дні, запрошували прийти усіх охочих віддати шану Героям.

Яка програма була на 17-18 червня дізнавайтеся у відео.