На сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) 19-річному військовослужбовцю Збройних Сил України, жителю Берестечківської громади Луцького району Роману Романюку.

Про це пише ВСН.

Роман Романюк народився в місті Берестечку, де пройшло його дитинство, тут він закінчив школу, здобув освіту. Романове рішення йти воювати було непохитним. Прийняв його останнього дня 2022 року. Тоді в сусідньому селі Старики проводжали у вічність загиблого на Донеччині Романового ровесника й тезку 19-річного Романа Журавля. Над домовиною він дав клятву собі й друзям, що помститься за земляка, й у січні підписав контракт про проходження військової служби.

Роман записався добровольцем та мужньо став на захист Батьківщини в складі 80-ї Окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

19 квітня 2023 року в Бахмутському районі Донецької області поблизу міста Часів-Яр зв’язок з Романом обірвався.

23 травня 2023 року надійшла сумна звістка, що Роман під час виконання бойового завдання загинув. Кортеж із загиблим воїном зустріли живим коридором шани жителі громади, покладаючи квіти перед автомобілем з домовиною Героя.

Поховали мужнього Героя Романа Романюка на місцевому кладовищі, у мить прощання звучав Державний Гімн України та триразові залпи почесної варти.

У Романа Романюка залишилась молода дружина та малесенька донечка, два брати, мати, батько, бабуся. Донечка Евеліна народилася минулоріч 28 листопада, саме у день Романових іменин.

Петиція створена 14 червня. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Проголосувати можна за цим посиланням.