Сьогодні, 23 червня, в Луцьку на вулиці Гордіюк патрульні жорстко затримали пішохода.

Відео редакції Громадського інтерактивного телебачення надіслали очевидці інциденту. 

У патрульній поліції в коментарі ГІТу розповіли, що чоловік порушив правила дорожнього руху,  відмовився надати інспекторам документи й, мовляв, мав при собі гострий пінцет. 

«Сьогодні, близько 9 години, на вулиці Гордіюк у Луцьку патрульні виявили пішохода, який перетинав проїзну частину у невстановленому для цього місці. Поліцейські зупинили чоловіка для складання відповідних адміністративних матеріалів. Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 32 Закону України «Про Національну поліцію» інспектори попросили в громадянина пред’явити документи, які б посвідчували його особу", - зазначили у патрульній поліції . 

За повідомленням пресслужби, чоловік поводився агресивно та не виконував законну вимогу поліцейського:

Він відмовлявся навіть називати своє ім’я, крім того, в руках тримав гострий металевий предмет, схожий на пінцет, яким міг завдати шкоди собі та оточуючим. З метою забезпечення провадження в справах про адміністративні правопорушення патрульними відповідно до пп. "г" п. 1 ч. 3 ст. 45 Закону України "Про Національну поліцію" було прийняте рішення затримати чоловіка та застосувати спецзасіб кайданки. Згодом громадянина доставили в Луцьке районне управління поліції, де встановили його особу.

На чоловіка патрульні склали адміністративні матеріали за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) КУпАП та ч. 1 ст. 127 (Порушення ПДР пішоходами) КУпАП.

Жодних неправомірних дій з боку патрульних щодо цієї особи не вчинялося, - запевнили у пресслужбі патрульної поліції.