У москві та ростовській області введено план «Фортеця». У москві силовиків привели у підвищену готовність, а в ростовській області озброюють солдатів термінової служби після заяв пригожина.

Про це повідомляють росЗМІ.

Як пише Astra з посиланням на джерела, після слів євгена пригожина про те, що він збирається «відновити справедливість» у росії, співробітникам силових відомств у москві прийшло розпорядження «сім бути на зв'язку, нікуди не їхати».

 У ряді відділів поліції ростовської області оголошено план «Фортеця», стверджує Baza.

«Співробітників піднято по тривозі. Чи є тривога навчальної і які її причини, з'ясовується», - пише телеграм-канал.

План «Фортеця» передбачає екстрений збір особового складу та взяття під контроль особливо важливих об'єктів силових відомств. Також план передбачає готовність до відбиття зовнішнього нападу.

За словами співрозмовників видання «Ось Так», у Ростовській області після заяви Пригожина озброюють терміновиків.

«Я в резерві, моїх 30 людей вже відправили на броню (одержання спорядження - «Ось так»). Вони отримують броню, зброю, чекають на БТР», - розповів співрозмовник журналіст видання в одній із прикордонних частин у ростовській області.

Другий співрозмовник серед службовців однієї із прикордонних частин підтвердив повідомлення про озброєння особового складу. При цьому обидва військові запевнили, що не розуміють, до чого саме їх готують і що відбувається. Командування не дає їм пояснень.

Сьогодні, 23 червня, увечері засновник ПВК «Вагнера» звинуватив російську регулярну армію в тому, що вона завдала ударів по тилових таборах його найманців. Внаслідок цього нібито загинула величезна кількість солдатів.