Ватажок приватної військової компанії «Вагнер» євген пригожин вирішив зупинити просування своїх найманців у бік москви і вжити заходів щодо деескалації напруги.

Про це йдеться в його офіційній заяві.

Терорист сказав, що його бойовикам залишилося 200 км, щоб дістатися до москви, і наразі жодної краплини російської крові внаслідок його заколоту не пролилося. Однак через ризик кровопролиття він наказав «вагнерівцям» відступити.

«Зараз наступив той момент, коли кров може пролитися. Розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролито російську кров з однієї зі сторін, ми розвертаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку, у польові табори згідно з планом», – заявив він.

За повідомленням пресслужби самопроголошеного президента білорусі, олександр лукашенко провів переговори з пригожиним, і той нібито прийняв пропозицію зупинити рух «вагнерівців» на території росії.

«Переговори тривали протягом усього дня. В результаті чого дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язання кривавої бійні на території росії. Євген пригожин прийняв пропозицію президента білорусі олександра лукашенка про зупинку руху озброєних осіб компанії «Вагнер» на території росії та подальші кроки з деескалації напруги. Зараз на столі – абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для найманців ПВК «Вагнер», – ідеться в заяві.