Депутати Волинської обласної ради планують змінити очільника Крупівського навчально-реабілітаційного центру.

Про це повідомили на сторінці облради у фейсбуці.

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області за результатами перевірки було проінформовано, що керівник Крупівського навчально-реабілітаційного центру Олег Дацюк привласнив пів гектара землі, які належать цій освітній установі. 

Як з’ясували, що у 2009 році очільник НРЦ Олег Дацюк отримав дозвіл обласної ради на приватизацію житлового будинку на території комунального закладу. Вже у 2010 році він отримує дозвіл Підгайцівської сільради на відведення земельних ділянок в селі Крупа для обслуговування житлового будинку й ведення особистого селянського господарства загальною площею 0,5 га. Однак, ці дозволи надавалися за рахунок вільних земель. Тобто, скориставшись службовим становищем, керівник таким чином «наділив» собі і привласнив частину території освітньої установи.

Оскільки термін притягнення до дисциплінарної відповідальності за неправомірні дії очільника НРЦ сплив, члени комісії після обговорення вирішили оголосити конкурс на заміщення посади директора Крупівського навчально-реабілітаційного центру.

На користь такого рішення свідчать і результати обстеження НРЦ моніторинговою групою Уповноваженого Верховної ради України з прав людини на предмет дотримання законодавства в частині гарантування прав дітей з особливими освітніми потребами. У звіті йдеться, що у Крупівському центрі не створено належних умов для безперешкодного доступу до об’єктів школи. Відсутні перегородки в душових кабінах санітарно-гігієнічних блоків, що створює незручності для дітей і позбавляє їх особистого простору. Також в Центрі немає визначеного місця для зустрічей вихованців закладу з родичами або законними представниками, відсутня інформація, в тому числі і на офіційному веб-сайті, щодо прийому громадян адміністрацією.