У волинському підрозділі Нацгвардії відзначили військовослужбовців солдатського, сержантського та офіцерського складу в День Конституції України.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк. пише Конкурент.

Волинські гвардійці відзначили 27-у річницю Дня Конституції України. На Київському Майдані в Луцьку разом із громадськістю вшанували всіх, хто поклав своє життя заради утвердження Незалежності. Відбулося урочисте підняття найвищого прапора на Волині та покладання квітів до пам’ятника борцям за волю України.

Медалями нагородили ветеранів служби, а також тих, хто сумлінно служить уже 20, 15 і 10 років. Також відзначили гвардійців, що продемонстрували найкращі результати під час спортивних змагань в індивідуальному та командному заліках.

«Національна гвардія – єдине військове формування, першою функцією якого є захист конституційного ладу України, – підкреслив командир волинських нацгвардійців. – Щоденно гвардійці захищають країну і в районах виконання бойових завдань, і в зонах відповідальності в межах своїх пунктів дислокації, жертвуючи своїм здоров’ям і життям».

Гвардійка Світлана служить в НГУ вже 20 років. За її словами, сьогодні конституційний обов’язок захисту держави став головним завданням для всіх свідомих українців.

«Важливо пам’ятати, що гвардійці були серед перших, хто прийняв на себе удар повномасштабної війни. Успішно обороняли Київщину, Харківщину, Луганщину, Донеччину і продовжують це робити», – каже Світлана.

Воїни Національної гвардії України дають відсіч збройній агресії Росії на всіх рубежах, де ведуться бойові дії. Один із бойових рекордів Сил оборони України встановив 19-річний гвардієць-зенітник, що збив із ПЗРК 7 літаків і крилату ракету ворога. Він – наймолодший військовий, удостоєний звання Героя України.

У складі НГУ сформовані штурмові бригади, на які покладено завдання звільняти окуповані території сходу та півдня України. Кістяк цих бригад складають бойові офіцери, а вся робота в них будується за стандартами НАТО.

Мотивація і професіоналізм гвардійців дають віру в те, що українцям вдасться відновити конституційний лад на всіх територіях у межах міжнародно визнаних кордонів нашої держави.