Від учора, 28 червня, на маршрутах міста замість автобусів Богдан та Еталон курсують автобуси типу МАN, VDL та Ісузу Атаман.

Міська влада працює з перевізниками щодо заміни застарілих автобусів з двигунами екологічного стандарту Євро 2 на сучасні, комфортні та екологічніші. Більшість одиниць транспорту на міських маршрутах мають стандарт не нижче Євро 5, обладнані кондиціонерами, низькопідлогові, що зручно для осіб з інвалідністю та мам з дитячими візочками, інформують на сайті Луцькради.

Вчора на міський маршрут № 28 “Карбишева-Дружби народів” виїхав великогабаритний, низькопідлоговий автобус марки Solaris. На цьому маршруті працює вже два автобуси такого типу. Перевізник планує поетапно замінити сім автобусів типу Богдан на низькопідлогові збільшеної пасажиромісткості.

На маршрут № 11 “Дружби Народів – Карбишева (Академія рекреаційних технологій і права)” виїхало шість комфортабельних автобусів типу МАN великої пасажиромісткості, обладнаних системою кондиціювання повітря та з екологічними нормами Євро 5. А на маршрути №№ 26 та 26-а - шість низькопідлогових комфортабельних автобусів типу Ісузу Атаман із загальною пасажиромісткістю 52 пасажири та екологічними нормами Євро 5.

За останніх три роки на міських автобусних маршрутах проведено оновлення 80% рухомого складу. Тепер на маршрутах міста замість автобусів Богдан та Еталон курсують автобуси типу МАN, VDL та Ісузу Атаман.