За минулу добу служби ДСНС Волині ліквідували 7 пожеж, з них 6 - на відкритих територіях та в екосистемах.

Про це повідомляють на сторінці ГУ ДСНС у Волинській рбласті.

Такі пожежі зафіксовані на Ковельщині, у Володимирському районі та в обласному центрі. Усі пожежі ліквідовані. Потерпілих та жертв немає.

Серед імовірних причин - необережність громадян з вогнем (в окремих випадках осіб, причетних до підпалів, встановлено), в одному з випадків - дитячі пустощі з вогнем.

Зокрема учора наприкінці дня горіло сміття на площі 0,05 га в урочищі Люблинець Ковельської міської громади. Особу чоловіка, який його підпалив, встановлено.

Обідньої пори рятувальники 5 ДПРЧ м. Нововолинська ліквідували пожежу сухої трави на площі пів гектара біля села Низкиничі. За попередніми даними, пожежа трапилася через дитячі пустощі з вогнем.

Крім того, рятувальники ліквідували пожежу сухотрав'я у с. П'ятикори Локачинської громади, а пожежу сухої трави і чагарників біля с. Великий Курінь приборкали рятувальники разом з працівниками місцевої пожежної охорони.

Зважаючи на суху погоду, що встановилася в області, рятувальники закликають громадян максимально враховувати усі ризики під час відпочинку на природі та не вдаватися до зумисних підпалів на відкритих територіях.