У середу, 7 червня, Ковельська громада на Волині попрощалася із 26-річним Андрієм Михайленком. Він був сапером військової частини А4007.

Про це повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка.

«Він не був мешканцем Ковельської громади, тому що народився і жив у Запорізькій області, в місті Василівка. Де навчався в школі, потім - у місцевому ПТУ здобув фах бухгалтера і оператора комп'ютерного набору. Гарний, молодий патріотично налаштований хлопець. Коли місто окупували росіяни, кілька разів намагався вступити у добровольчі українські формування. Але через стан здоров‘я був комісований. Тоді він поїхав у Київ і там знову пішов у військкомат. Так, за третім разом, вже у 2023 році він таки потрапив на війну», - йдеться у дописі. 

2 червня 2023 року, внаслідок поранення, отриманого від розриву осколкової гранати біля Авдіївки Донецької області - загинув.

Мама Героя - Тетяна вже п‘ять років живе в Ковелі. Відтак, захотіла, щоб сина поховали саме тут.

«Андрій мріяв про сім’ю та дітей. І коли мама йому купила нову вишиванку - він мріяв одягнути її у день свого одруження. Війна обриває всі плани, нищить всі наміри. Забирає життя. Небесне воїнство знову поповнилося ще одним ангелом у вишиванці. Спи спокійно, наш захиснику! Вічна тобі слава і пам‘ять!» - пише Ігор Чайка.