Виконком Луцької міської ради розірвав договори на перевезення пасажирів на маршрутах № 11, 26 та 26А із перевізниками, які їх обслуговують.

Про це Суспільному розповів керівник управління транспорту і зв’язку Віктор Главічка.

З його слів, перевізники порушували умови договорів, зокрема, брали готівку, виїздили на маршрут не ті водії, які були зареєстровані в системі. З 9 квітня по 10 травня в кожного з перевізників зафіксували понад 100 таких порушень.

Хто буде перевозити людей та коли відбудеться конкурс

Міська рада оголосить конкурси на перевезення на маршрутах 11, 26 та 26А. На маршрут № 11 планується запустити шість автобусів, стандарту Євро-5 і пасажиромісткістю 85 місць. Зараз на маршруті працює 11 автобусів.

"Буде два автобуси 26А і чотири автобуси з мікрорайону Селищна. Залишиться така ж сама кількість автобусів, можливо, збільшимо їх пасажиромісткість", – говорить Віктор Главічка.

Керівник транспортного управління розповів, що до 26 червня їздитимуть ці ж автобуси. У серпні відбудеться конкурс, а до того часу на маршрутах працюватимуть тимчасові перевізники.

Що кажуть водії та пасажири маршруток

Водій Михайло Свистун говорить: працює на 11-му маршруті три з половиною роки. З його слів, скарг на свою роботу не отримував.

"В нас всі влаштовані водії. Всі пасажири заходять, платять карткою. Без роботи лишусь, мені треба буде шукати нову роботу", – говорить водій.

На кінцевій зупинці "Міжрайбаза" на вулиці Скорика, звідки курсує автобус 26А, пенсіонерка Світлана Александрова каже, що ніяких претензій до перевізника немає. З її слів, автобуси їздять чітко за графіком, єдине – могли б бути чистішими.

Суспільне намагалося впродовж дня зв'язатися з перевізниками, щоб висвітлити їх думку. На дзвінки вони не відповідали.