У середу, 7 червня, вони звернулися до влади та громадян різних міст Туреччини з проханням врятувати людей на окупованій росіянами частині Херсонщини.

Про це пише Район.Рожище.

Організаторка акції, громадська активістка та волонтерка Вікторія Шварцкоп каже, що українцям дуже боляче дивитися, як гинуть їх співвітчизники й не мати змоги допомогти.

«Ця катастрофа вплине не тільки на екологію України, але й усього Чорноморського регіону, куди належить зокрема й Туреччина. Ми вважаємо, що ця країна має достатньо міжнародного впливу, аби допомогти українцям. Згадується, як нещодавно українські рятувальники допомагали розбирати завали після землетрусу в Туреччині, рятували там людей. Сьогодні українці Херсонщини потребують допомоги Туреччини», – звернулася Вікторія.

Діти підготували плакати та малюнки на бруківці із закликами про допомогу. Також вони планують опублікувати відеозвернення.


Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали Каховську гідроелектростанцію, спричинивши руйнування та затоплення значної території. Постраждали сотні тисяч людей. Україна не має змоги евакуйовувати людей з окупованої території Херсонщини – лівого берега Дніпра.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець зазначив, що на непідконтрольній Україні території лівобережжя потребують евакуації 20 населених пунктів з орієнтовною чисельністю 25 000 осіб. При цьому російська окупаційна влада не надає допомогу в евакуації людей.