Після підриву росіянами Каховської ГЕС станом на сьогодні, підняття рівня води на затоплених територіях не зафіксовано, проте продовжується витік з водосховища.

Про ситуацію на правому березі Дніпра, нові обстріли Херсона окупантами та те, що відомо про ситуацію на лівому березі, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла волонтерка з Антонівки Тетяна Ахтеменко.

«Є гарні новини: вода перестала поступати. Дуже зменшилась, тому що, ми підходили до найвищої точки, то видно, як вже на пару метрів вода спустилася. Ситуація поки що складна, тому що низина повністю затоплена, добратися до Антонівки можна тільки об'їзною трасою. Відсутні зараз і світло, і газ, і вода. Щоб піймати зв'язок мені потрібно було вилізти на дах», — описала Тетяна поточну ситуацію.

Волонтерка додала:

«Ми живемо прямо біля Антонівського мосту, він майже затоплений. Ми бачимо той (лівий) берег, який вже зрівнявся повністю з водою і бачимо наскільки рівень води піднявся на тій стороні — просто катастрофа».

Щодо обстрілів Херсону Ахтеменко розповіла:

«Ми володіємо інформацією, що був обстріляний корабельний район і попали саме в школу, де перебували люди, яких евакуювали. Зараз в нас дуже гучно, тому що працюють наші хлопці. Ми поки в більш-менш нормальній ситуації».

Наостанок пані Тетяна поділилась, що на лівому березі лишаються її родичі, з якими поки вдається виходити на зв'язок:

«Ми з ними кожного дня на зв'язку, їм не дозволяють евакуюватися не маючи російського паспорту, не дозволяють вийти з двору — відразу стріляють по ногах, тому вони зараз сидять на дахах і чекають вже допомогу з нашої сторони, але ситуація там дуже складна».