11-річна волинянка разом із бабусею пішла в ліс за ягодами та заблукала.

"Трасою йде самотня дівчинка",  - таке повідомлення днями, в ранкову пору, надійшло на лінію 102 від водія-далекобійника, який їхав дорогою "Київ-Ковель-Ягодин" та став очевидцем такої картини, - повідомили у патрульній поліції. 

Заявник повідомив, де саме рухається дитина та як виглядає, однак чекати правоохоронців на місці не міг, бо дуже поспішав. Інформацію передали ковельським патрульним Альоні Савчук, Сергію Ковалю та Богдану Миронюку. Інспектори негайно вирушили на пошуки дитини, і, проїхавши близько 10 кілометрів, їм таки вдалося знайти дівчинку.

Маленька громадянка розповіла, що їй 11 років, мешкає в населеному пункті Маневичі. Зранку вона пішла з бабусею у ліс збирати ягоди й заблукала, однак невдовзі змогла вийти на трасу і саме прямувала додому.

Патрульні попіклувалися про дівчинку, нагодували її та відвезли додому. Там на неї чекала мама, яка зателефонувала бабусі та повідомила, що онучка вже вдома. З рідними дитини поліцейські провели профілактичну бесіду, щоб у майбутньому таких випадків більше не трапилося.

"Дякуємо водію вантажівки за небайдужість, а колегам — за оперативну роботу. Дорослих же закликаємо не нехтувати своїми обов’язками та завжди пам’ятати, що відповідальність за дітей лежить саме на них", - зауважують правоохоронці.