Петро Хемій заслужений артист України, соліст Волинського державного академічного народного хору відзначив ювілей. Йому виповнилось 60 років!

Про творчий шлях в музиці, як пов'язав долю з волинським хором, як почав отримувати сольні партії, чи має улюблені твори з тих, що довелось виконувати, а також про хор, з яким пов’язав життя в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів заслужений артист України, соліст Волинського державного академічного народного хору Петро Хемій

Пан Петро розповів, що сам родом з Хмельниччини, село Ожигівці, Волочиського району, де пройшли дитячі та шкільні роки і там почав займатися музикою:

«В школі були уроки співів, так пішов в духовий оркестр. В оркестрі грав мій тато, є такий інструмент баритон і за разом грав на скрипці. Мама любила співати просто. Там мене в школі навчили нотам і коли закінчив 10 класів, то батьки вирішили, що поїдемо далі навчатись. Ми поїхали на Волинь в культурно-освітнє училище, куди я поступив на хоровий відділ. Був такий прекрасний викладач в мене Богдан Олександрович Жук. По закінченні цього училища в мене було два направлення. Одне — в Львівську хорову капелу "Трембіта", а друге — до Волинського народного хору».

Як сказав заслужений артист, директор училища підказав обрати Волинський народний хор, з 22 років музикант служить в ньому.

Про своє творче зростання та сольні партії Хемій пригадав:

«В мене керівник хору був Анатолій Максимович Пашкевич і першим соло був невеликий кусочок його пісні "Фронтові побратими". В мене було перше соло дуетом, далі соло почали давати».

Співак зазначив, що до цього часу у його виконанні назбиралось 36 сольних партій, 32 з них виконувались на сцені.

Наостанок пан Петро зізнався, що він любив всі твори, які довелось виконувати.

Більше про заслуженого артиста України, талановитого Петра Хемія дивіться у відео: