У п'ятницю, 14 липня, у Луцьку відкриють новий музейний простір «Окольний замок».

Про це інформує міська рада. 

Нарешті, після багатьох років наполегливої кропіткої роботи, відкривається знаковий для Луцька новий, але історичний туристичний об’єкт - музейний простір “Окольний замок”. Він включає вежу князів Чорторийських, підземелля колегіуму єзуїтів та фрагмент оборонного муру.

Організатори підготували низку заходів для відвідувачів.

Зокрема, на площі перед Луцьким замком з 11.00 до 19.00 можна буде ознайомитись із проєктами транскордонного співробітництва ПБУ 2014 — 2020, які реалізовувались українськими містами з європейськими партнерами, а ще відбуватимуться виступи фольклорних колективів, майстерки з народних ремесел, кінні прогулянки та діятиме фудзона.

З 15.00 можна буде потрапити на безкоштовну екскурсію в Музейний простір “Окольний замок”, задля уникнення черг та з метою комфортного перебування відвідувачів обов'язковою є реєстрація.

Після 15.00 у дворі коледжу НУХТ відбуватимуться лицарські поєдинки, показові виступи середньовічного бою, стрільба з луку, художній пленер, виставка робіт учнів Луцької художньої школи, експонування галереї портретів видатних постатей Луцька, а о 19.00 розпочнеться концерт камерної музики.

З 15 липня музейний простір працюватиме щодня з 10.00 до 19.00.

Детальну інформацію про діяльність простору можна отримати за телефоном +38 06772694342.