Станом на липень у Луцьку триває ремонт орієнтовно 20-ти прибудинкових територій.

Про це розповів Суспільному директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк.

Роботи проводять сім підрядних організацій, які виграли тендери.

"Заплановано витратити на це і оплатити виконані роботи 30 мільйонів на поточний ремонт і 40 мільйонів на капітальний ремонт прибудинкових територій відповідно", – каже Осіюк.
Зі слів посадовця, раніше ремонти дворів були призупинені через війну. Відновили їх після звернень лучан.

Ремонт на вулиці Космонавтів

На відремонтовану прибудинкову територію підрядники дають сім років гарантії. На вулиці Космонавтів, 4 ремонт уже завершується, – розповів Суспільному виконроб Андрій Благовєрний. Наразі працівники укріплюють бруківку, яку виклали у дворі на площі 600 квадратних метрів.


Ремонт двору, за словами виконроба, на вулиці Космонавтів тривав з 6 червня. "Залишається тільки укласти асфальтобетон і все. Тобто, відновили повністю покриття під проїзну частину, тротуари. Якщо виконуємо роботи, значить оплата буде", – додав виконроб.

Ремонт на вулиці Ветеранів

Триває також ремонт прибудинкової території на вулиці Ветеранів, 1 у Луцьку, який стартував у травні.


У дворі кладуть бруківку, розширюють дорогу, роблять велосипедні доріжки та паркомісця. На момент знімання працівників підрядної організації, яка виконує роботи, на місці не було.

Що про ремонт кажуть лучани

Юрій Когут, який живе у будинку на Ветеранів з 1980-го року, говорить: ремонт прибудинкової території потрібен, але дерева, які вирізали для автостоянки, варто було б зберегти.


"Я особисто проти того, щоб вирубувати пів гектара дерев, щоби ці машини, що стоять тут, могли широко поставитися там. А взагалі покращення умов – воно звичайно є треба", – говорить чоловік.

Задоволений ремонтом у дворі на вулиці Космонавтів лучанин Василь.

"Робиться, як сказати, по-європейськи. Це дуже гарно. Катаються дітки самокатами зараз ввечері. Є де покататися", – зазначив житель багатоповерхівки.


Як реагують на ремонти прибудинкових територій інші жителі обласного центру – у відео.