У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва авторка Ірина Рудика, яка має псевдо Інґі Ґерда презентувала книгу – "Смачненька абетка". За словами авторки, видання написане шрифтом Рутенія.

Книга "Смачна абетка" вийшла накладом 500 примірників, - пише Суспільне.

"Я називаю це Всеукраїнським проєктом. Вийшла у світ перша в Україні дитяча і взагалі художня книга, яка від самого початку і до кінця надрукована повністю Рутенією", – говорить авторка.


"Шрифт Рутенія – це давній шрифт, наша абетка справжня українська", – пояснює Інґі Ґерда. З її слів, у книзі вона намагалася показати, як графічно виглядає справжня українська мова.


"Мені допомогли сам Василь Якович Чебаник (автор шрифту Рутенія – ред.), лауреат Шевченківської премії, він власноруч створив навіть напис на палітурку", – говорить письменниця.


Примірник абетки буде в бібліотеці для юнацтва. Завідувачка краєзнавчого відділу Любов Фрадинська каже: ця книга уже нашуміла у Києві та в інших містах, де вже відбулась презентація.


Любов Фрадинська каже: перед презентацією абетки бібліотекарі провели ігрове заняття для читачів.

Примірники видання, каже авторка Ірина Рудика, планує передати у бібліотеки міст і сіл України, у лікарні та дитячі будинки.