42-річному Андрію Коробку, який загинув ще 10 липня, досі не зробили повторної експертизи. Луцькі патологоанатоми чекають медичного заключення з місця загибелі.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», - передає ВСН.

Загинув чоловік у селі Комар Донецької області. Рідні вимагають повторного розтину, адже не вірять в природну смерть військового. За документами чоловік помер від інфаркту. В суботу відбулася ціла нарада у морзі за участю експертів, поліції та прокуратури.

Ще не побачивши тіла Андрія рідні Героя звернулись до адвокатів, адже не вірили у те, що військовий помер через інфаркт, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Рідні звернулися, коли їм надали довідку про смерть. Тіло загиблого тоді ще не доставили до Луцька. У родичів уже на той момент були сумніви у правдивості причини загибелі. Адже Андрій з 2014 року воював на сході, кожного року військовий проходив медичне обстеження», - каже адвокатка Яна Кінах.

Мамині сумніви підтвердились, коли побачила сина у морзі.

Похорон скасували та викликали криміналістів. За словами адвокатки Коробків поліція відкрила кримінальне провадження за фактом убивство. Тепер слідчі мають з'ясувати, як саме загинув захисник України.

Тим часом тіло Андрія лежить у морзі та чекає на повторну експертизу. Її неможливо зробити, доки не надійдуть матеріали попереднього обстеження, яке робили в Дніпрі.

Коли і хто проводитиме повторний розтин поки невідомо.

Крім того, рідні Андрія Коробка хочуть, аби обидва результати експертизи вивчив незалежний експерт.

У те, що чоловік помер від інфаркту рідні вірити відмовляються. Тож сподіваються, що другий розтин відкриє усю правду.

Також рідні побоювались, що через небойову загибель його відмовляться поховати на Алеї почесних поховань, утім у Луцькій міськраді запевнили, що незалежно від рішення повторного розтину захисника України, поховають з усіма почестями поруч з іншими Героями.

Нагадаємо у п'ятницю, 14 липня в обласному центрі рідні та знайомі військовослужбовця Андрія Коробка, який помер нібито через серцеву недостатність, на знак протесту перекривали дорогу, вимагаючи повторної експертизи для визначення справжньої причини смерті.