В Ковелі відбулось офіційне відкриття стадіону «Локомотив» після довготривалої паузи. 

Про це повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка.

Вперше за понад 20 років на оновленому стадіоні відбувся футбольний матч на підтримку ЗСУ «Збірна Ковельського та Волинського футболу» — «Національна збірна України серед ветеранів».

«Дякую цим командам, а також «Ветеранам Ковель» — «Ветеранам Луцьк», за гарний початок спортивних подій на стадіоні Ковеля і благодійну справу. Нашим ЗСУ, в лавах яких також багато спортсменів, — за можливість передати цей сучасний стадіон нашим дітям, спортивній громадськості», - зазначив у повідомленні Чайка.

Міський голова відзвітував, як проводилось відновлення стадіону та звідки брали для цього кошти.

Проєкт реконструкції, на базі колишнього стадіону «Локомотив», відбувався у рамках програми добросусідства ЄС. Перші дві черги фінансовані грантовими європейськими коштами у співпраці з Ковельською міською радою.

Тепер в одному з приміщень Транскордонного центру діалогу культур імені Гетьманів Ружинських оселилась міська станція юних туристів.

Для будівництва футбольного ядра уряд виділив в 2021 році субвенцію з державного бюджету в розмірі 20-ти млн гривень. Більше 4-х млн грн в це поле вкладено з бюджету громади.

Основні роботи з будівництва стадіону були завершені до кінця 2021 року. Зокрема, було збудоване футбольне поле, бігові доріжки, сектори для штовхання ядра, легкоатлетичних стрибків, метання диска, молота і списа, тренажери. Була встановлена дренажна та водовідвідна системи. Стадіон оснащений пандусами.

У 2022 році роботи були повністю зупинені, а в цьому році допрацювали лише систему поливу, нанесли розмітку.