У Рожищенській громаді попрощалися із 21-річним Героєм Дмитром Швецем з Олешкович.

Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Над домовиною, вкритою українським стягом, у скорботі схилилися батьки та велика родина загиблого.

Дмитру Швецю було лише двадцять один.

Хлопець зростав у дружній багатодітній родині, закінчив Носачевичівську загальноосвітню школу, згодом - Торчинське профтехучилище. І вже по завершенні навчання, коли перебував на практиці, прийшла повістка з військкомату. Дещо сором'язливий і спокійний у повсякденному житті, Дмитро був впевнений - як справжній чоловік має пройти строкову службу.

А по закінченні служби, коли почалася повномасштабна війна, Дмитро Швець став контрактником, гранатометником однієї з військових частин Національної гвардії України.

Нелегке військове життя додало впевненості, мужності та витримки, загартувало молодого бійця. Телефонуючи до рідних, ніколи не нарікав, був упевнений, що обов'язково виженуть ворога з України.

З перших днів війни і до останнього дня Дмитро Швець відважно та сумлінно виконував військові завдання, за що був нагороджений Грамотою Південного Одеського територіального управління Національної гвардії України.

17 липня 2023 року життя солдата Дмитра Швеця обірвалося під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області.

Навколішки зустрічали траурну процесію односельці, друзі, знайомі - всі, хто прийшов віддати останню шану Героєві.

Висока ціна української незалежності - це життя тисяч вірних синів і доньок України. Це добре знає родина загиблого захисника, яка ще не оговталася від загибелі дядька Дмитра Сергія Демчука з Олешкович. А тут знову така втрата, яку не вилікувати ні часом, ні сльозами.

Зі зброєю в руках захищає Україну і старший брат загиблого Олександр Швець, ще один рідний дядько. Чоловіки цієї родини - щирі українці і мужні воїни, за що їм безмежна вдячність і шана.

Відправа за молодим Героєм відбулася у храмі Марії-Магдалини села Носачевичі.

Велелюдною була похоронна процесія до місця останнього спочинку Дмитра Швеця на сільському цвинтарі. Під звуки Державного Гімну та постріли військових рідна земля прийняла тіло Героя у свої холодні обійми.

І замайоріли у небі два українські стяги - два захисники-Герої з однієї родини упокоїлися поряд.