Клуб «Айна Бера Луцьк» створив табір лицарського духу «Доблесть віків» для молоді.

Про роботу табору, чим він цікавий, як проходять заняття та влаштований побут, в етері ГІТу розповів капітан клубу «Айна Бера Луцьк» Сергій Ващук.

Про сам табір та чим може бути цікавим бажаючим, Сергій сказав:

«Цей табір про добу Середньовіччя, тобто діти, які знаходяться в таборі, ближче ознайомлюються з епохою Середньовіччя, з тими історичними подіями, які відбувались на території нашої країни і загалом Європи. Також супутньо навчаються середньовічному бою, як неолімпійському виду спорту».

Капітан клубу повідомив, що табір триватиме з 18 по 28 липня на території Рокинівського Музею-скансену, де діти ознайомлюються з темою Середньовіччя наочно.

«10 днів відбуваються тренування з середньовічного бою в різних номінаціях, адже в нашому спорті є, як одиночні, так і масові номінації, в залежності від типу зброї, так само є жіночі та чоловічі номінації», — розповів Ващук. З його слів, по завершенню проводитиметься імпровізований турнір, щоб діти могли взяти участь і побачити чого вони навчились.

Підсумовуючи він доніс, як облаштовано побут в таборі:

«Діти живуть на території табору, тут є наметове містечко і є всі можливості та засоби, щоб протистояти погоді, дощ не є проблемою», — Василь додає, що на території табору гаджети дозволені, діти мають вільний доступ до зв'язку та інтернету, є люди, які готують їжу згідно всіх вимог.

Більше дивіться у відео: