14 липня у Луцьку відкрився новий музейний простір «Окольний замок».

Простір працює щодня з 10:00 до 19:00 за адресою вул. Кафедральна, 6.

Побувати на екскурсії можна з середи по неділю включно, при цьому екскурсії в понеділок та вівторок здійснюються за попереднім записом.

Ціни на відвідування:

  • дорослий — 120 грн;
  • діти та пенсіонери — 80 грн;
  • військовослужбовці та інваліди І і ІІ груп — безкоштовно.

Про цікавинки та особливості цього простору, де він знаходиться, що представляє собою, чим може зацікавити туристів та містян, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів директор комунального підприємства «Центр розвитку туризму» у Луцьку Дмитро Зінько.

«З'являється ще одна перлина нашого міста Луцька в туристичному, історичному та музеєзнавчому плані. Адже це цікавий об'єкт, який містить в собі частину стіни Окольного замку, вежу Чорторийських та підземелля Луцька. Тому ми запрошуємо всіх лучан та гостей міста відвідати наш музейний простір», — розповів про туристичну новинку Зінько.

Створення музейного простору «Окольний замок» стало можливим завдяки реалізації проекту «Нове життя Старого міста», який спрямований на збереження пам'яток історії та здійснений за підтримки ЄС.

Про те, що побачать відвідувачі та чим може здивувати «Окольний замок», Дмитро сказав:

«Відвідувачі мають можливість оглянути більше 700 м² експозиції, 2300 м фасаду. Загалом ми бачимо експозицію побудовану в 18 кімнатах, 4 коридорах. Взагалі побачимо музей трошки з іншої сторони, адже він не стандартного типу, а сучасного європейського рівня. В нас є пам'ятки, музейна експозиція для шанувальників історії та музейної справи і є для молоді інші розважальні речі. Як от мультимедійна система з інтерактивним смарт-табло, де ми бачимо історію рідної землі, зокрема Луцька. Відвідувач сам може переглянути різні дати, події, які пов'язані з Луцьком. Також ми маємо можливість взяти VR-екскурсію: надягається спеціальний шлем і людина мультимедійно перебуває в Луцьку 1500-х років, проходить цікаву гру з вивченням історії рідного краю. Особливістю нашого музейного простору є голограма привида, яка радо зустрічає наших відвідувачів і наші гіди ведуть екскурсії во всьому підземеллю, локації, розповідають цікавинки, показують лицарів — макети, які представлені в нашому просторі».

Підсумовуючи він додає, що екскурсію від гідів можна прослухати також польською та англійською мовами.

Більше дивіться у відео: