24 липня о 19:00 у Тячівському районі обвалився міст, попередньо, п'ятеро людей постраждало через проїзд вантажівки з піском вагою понад 45 тонн – допустима вага була перевищена у 7 разів

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області, - пише "Еспресо.Захід".

До Служби порятунку надійшла інформація про руйнування автомобільного моста (протяжністю орієнтовно 30 м) між смт Тересва та с. Бедевля Тячівського району.

"Внаслідок події в річку Тересва впали два транспортні засоби: один вантажний та один легковий автомобілі. За попередньою інформацією 5 осіб травмовано, серед них 2 дітей. Постраждалих госпіталізовано до лікувальних закладів", - йдеться у повідомленні.


Сполучення по автомобільній дорозі національного значення Н-09 "Мукачево-Рогатин-Львів" припинено.

На місці працюють рятувальники, поліція та інші екстрені служби. Від ДСНС залучено чотири одиниці техніки та 17 чоловік особового складу.

Як повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, постраждалим надають всю необхідну медичну допомогу.

На місці події працюють усі оперативно-рятувальні служби, представники органів місцевого самоврядування. Також туди виїхав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.


Рух автомобільного транспорту організували через такі населені пункти: Крива – Терново – Нересниця – Вільхівці – Бедевля.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України повідомило, що стався обвал трьох секцій аварійного 66-літнього мосту поблизу селища Тересва Тячівського району.

"Мостовий перехід через річку Тересва знаходиться на автомобільній дорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів. Його було збудовано у 1957 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Проїзд мостом підтримувався виключно в рамках експлуатаційного утримання. З 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані. З огляду на це нею було заборонено проїжджати транспортним засобам, вагою понад 7 тонн. Відповідні знаки попереджали про це обабіч мосту", - йдеться у повідомленні.

Також там зазначили. що сьогодні, під час руху вантажівки з піском вагою понад 45 тонн – допустима вага була перевищена у 7 разів – секції аварійного мосту обвалилися. Разом з вантажівкою також провалився легковий автомобіль, що проїжджав через міст.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області планувала відремонтувати міст та виготовила у 2021 році проєкт реконструкції споруди, однак втілити його у життя завадило повномасштабне вторгнення росії в Україну.

"Агентство відновлення має досвід швидкого налагодження логістики у як у прифронтових, так і тилових областях. Сполучення трасою національного значення Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів буде відновлене якнайшвидше, наші фахівці працюють на місці та вивчають шляхи розв’язання проблеми. Саме для запобігання обвалів та руйнувань, стратегічні мости в Україні зараз перевіряє створена Урядом Комісія. Її перші висновки – 10% мостових споруд перебувають в непрацездатному стані, а середній вік більшості мостів в країні сягає 60 років. Комісія вже провела обстеження великих мостів у Києві, Житомирі та Рівному", - відзначають у відомстві.