Деякі люди відмовляються від ідеї правильного харчування, побоюючись, що це вимагатиме великих витрат часу та сил. Насправді ж часто здорова їжа готується набагато швидше і не потребує постійного втручання в процес.  

Деякі люди відмовляються від ідеї правильного харчування, побоюючись, що це вимагатиме великих витрат часу та сил. Насправді ж часто здорова їжа готується набагато швидше і не потребує постійного втручання в процес.

Більш того, звичка харчуватися правильно допомагає економити гроші. По-перше, натуральні овочі та м’ясо коштують дешевше фаст-фуду. А по-друге такий раціон допоможе уникнути багатьох проблем зі здоров’ям та скоротити витрати на лікування.

Перегляд продуктових запасів

Щоб точно мінімізувати споживання шкідливої їжі, від неї треба позбутися. Почніть з ревізії у холодильнику: ковбаси, паштети, соуси та куповані напівфабрикати точно треба виключити зі свого життя.

Якщо ж не уявляєте свого життя без бутерброду з ковбасою, почніть робити м’ясний смаколик самостійно. Так ви точно будете впевнені в якості компонентів, що входять до його складу. До того ж, якісне м’ясо коштує в рази дешевше у порівнянні з ковбасними виробами. Навіть якщо враховувати вартість електром’ясорубки, яка допоможе швидко приготувати великий об’єм домашньої ковбаски.

Порада: готуйте напівфабрикати. Домашні вареники чи пельмені відмінно зберігають свої смакові властивості в морозильній камері.

План харчування

Бажання залишатися здоровим та харчуватися правильно не повинно погіршувати якість життя. Якщо вже ну дуже хочеться чогось «забороненого» — дозвольте собі це. Таким чином вдасться зберегти внутрішню гармонію.

А щоб виникало менше спокус, варто завчасно складати меню на тиждень. Так мозок встигне настроїтися на раціон найближчого майбутнього та думки про фаст-фуд чи сосиски з найближчого магазину будуть виникати рідше.

Відкривайте нові смаки

Відмова від споживання надмірної кількості цукру позитивно впливає на здоров'я та самопочуття. Альтернативою тістечкам та цукеркам можуть стати сухофрукти, горішки та фрукти.

Щоразу відправляючись до магазину, балуйте себе чимось смачненьким. Але замість шоколадки обирайте екзотичний фрукт, який ще не куштували або горіхову суміш. Такий підхід допоможе уникнути відчуття страждання через позбавлення шкідливих солодощів.

Основа раціону

В цілому в раціоні залишиться більшість продуктів, які вже стали звичними. Зміниться лише спосіб їх приготування. Якщо любите смажене м’ясо, перейдіть на процес запікання: буде й золотава скоринка, й насичений смак. Тільки страва вийде легшою та кориснішою.

Позбавтеся звички готувати важкі вуглеводні гарніри до м’яса та риби. Білок краще поєднувати з овочами. А улюблена каша може бути відмінною самостійною стравою.

Надавайте перевагу сезонним овочам та фруктам. По-перше, це допоможе економити. А по-друге, такий режим харчування є природним для нашого організму, тож сприятиме зміцненню імунітету.