Учора, 25 липня, Збройні сили України продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту і просунулися вперед. При цьому операції України передбачають максимальне збереження живої сили наших воїнів і поступове виснаження ресурсів ворога.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW)

Як зазначається, геолокаційні кадри за 25 липня показують, що українські захисники досягли тактично значних успіхів на південь від Кліщіївки (сім кілометрів на південний захід від Бахмута).

Водночас у Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська вели наступальні дії на Бахмутському, Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському (район кордону Запорізько-Донецької області) напрямках.

За даними українських джерел, наші воїни просунулися до 750 метрів у напрямку Старомайорського (дев’ять кілометрів на південь від Великої Новосілки). Тим часом російські джерела стверджували, що ЗСУ просунулися незначно на захід від Оріхова.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що російські сили гинуть у вісім разів більше, ніж українські сили в районі Бахмута і в 5,3 рази більше на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

«ISW раніше оцінював, що українські контрнаступальні операції спрямовані на створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає українську живу силу ціною повільніших темпів територіальних здобутків, одночасно поступово виснажуючи російську живу силу та техніку», – зауважили аналітики.