У Ратному з нагоди Дня в місцевому парку відбувся благодійний захід «Ми – разом, ми – єдині» на підтримку Збройних Сил України.

Під час заходу вдалося зібрати понад 100 тисяч гривень на потреби військових, - повідомили у громаді.

Розпочалась програма з благодійної етнографічної ярмарки «Все – для перемоги!», на якій жителі та гості почастувалися запашним червоним борщем, ароматною рибною юшкою, картоплею «по-ратнівськи», козацьким кулішем, варениками та млинцями, салом, шкварками, пампушками, пирогами на іншими смачними стравами, що приготували працівники філій КЗ «Центр культурних послуг».

Також працівники ліцею № 1 та ліцею № 2 ім. М. Заліпи пригощали різними солодощами та напоями. А публічна бібліотека-філія зачарувала своєю виставкою декоративно-ужиткового мистецтва «Спадок нації», де можна було зробити світлини та приміряти одяг козака та козачки, придбати ляльки-мотанки, ангелів перемоги тощо, що виготовили працівники бібліотеки-філії.

А ще для відвідувачів працювали різні локації місцевих та приїжджих крафтярів, прикрас для волосся ручної роботи, меду та багато інших.

Благодійний концерт «Хай пісня миру лине над краєм» був присвячений славним воїнам.

Опісля концерту для усіх проводилась благодійна безпрограшна лотерея «У лотереї вигравай – ЗСУ допомагай!», яку організовано за благодійні подарунки місцевих підприємців, фермерів, нотаріусів та інших установ і організацій.

У рамках благодійної програми проводився збір коштів для ЗСУ. Кожен мав можливість висловити свою активну громадянську позицію та долучитися до благодійного збору. Віримо, що підтримуючи українських бійців, ми вселяємо віру та робимо свій внесок для наближення миру та перемоги.

За цей день спільними зусиллями вдалося зібрати 107 205 гривень.