Польща й надалі зміцнюватиме кордон з білоруссю.

Особливо після перекидання туди сил російської ПВК «Вагнер». Про це премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав під час відвідин прикордонної застави в Мельнику, що на кордоні з Білоруссю.

«Сьогодні маємо справу ще з більшою загрозою – до білорусі перекинуті відділи групи «Вагнера». Це надзвичайно небезпечні й безжальні найманці. Якби не охорона кордону нашими службами та відповідні заходи, яких вжив уряд, то група «Вагнера» могла б бути вже за дві години у Варшаві. Понад два роки Польща відчуває гібридні атаки на східному кордоні. Це не жарти і не поодинокі спроби нелегального перетину кордону. Це запланована акція наших ворогів – росії і білорусі, котрі хочуть знищити наш спокій і порядок», – сказав Моравецький.

Водночас міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський не виключив повного закриття кордону з Білоруссю.

«Ми контактуємо з друзями з Литви і Латвії, бо вони теж наражаються на подібні провокації. Якщо будуть серйозні інциденти за участю «вагнерівців» на кордонах країн НАТО та ЄС, таких як Польща, Литва чи Латвія, ми, безсумнівно, будемо діяти разом. І я не виключаю, що ми введемо повну ізоляцію Білорусі, і білоруський режим повинен це усвідомлювати», – сказав Камінський.

Польський уряд планує розбудувати паркан вздовж кордону. Він охопить всі ті місця, де його зараз немає, де немає жодної водної перешкоди, як-от Буг.

За даними прикордонної служби, за минулу добу на польсько-білоруському кордоні затримали 144 нелегали, а також курʼєра, який приїхав за групою мігрантів.