У Луцьку відбулись Всеукраїнські змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка», де зібрались легкоатлети з різних міст. Цьогоріч участь взяли більше 20 спортсменів, а перемогу здобули волиняни.

Про це пише ВСН.

Сьогоднішні змагання були присвячені пам'яті про заслуженого тренера України, почесного працівника фізичної культури і спорту України Романа Карпюка, який помер під час спортивних змагань.

В категорії «чоловіки» перше місце посів майстер спорту міжнародного класу, волинянин Віктор Шумік. Дистанцію у 10 кілометрів спортсмен здолав за 40 хвилин та зауважив: участь у «Луцькій десятці» бере вже не вперше:

«Я почав ще з категорії «юніори», 4 рази підряд перемагав у цих змаганнях. Зараз готуюся до осінніх змагань - чемпіонату України в місті Івано-Франківськ. А подальші мої плани - участь в Олімпійських іграх у Лондоні».

Друге місце посів хмельничанин Едуард Забуженко, який представляв Київську область. Легкоатлет відзначає: волинські спортсмени дуже товариські:

«Мені подобається місто Луцьк, його архітектура, атмосфера. Та і загалом, волиняни. Вчора ми мали спільне тренування, спілкувалися легко та весело, приємно змагатися з такими людьми».


У категорії «жінки» виграла волинянка Олена Собчук, пройшовши дистанцію за 43 хвилини.

«Для мене честь виграти у цих змаганнях, адже Роман Карпюк зіграв важливу роль у моєму житті, у становленні мене як професійної спортсменки. Мої подальші плани - участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики у Будапешті», - поділилась легкоатлетка.

Бронзова призерка командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби, депутатка Луцької районної ради Василина Вітовщик посіла друге місце.

«Я маю маленького сина і ці змагання для мене - перші після 5-річної перерви. Мій особистий результат, 2 місце - це хороший результат. Дівчата-учасниці сьогоднішніх змагань в переважній більшості - молоді мами, і зараз ми активно готуємося до світових змагань, для нас важко розлучатися з дітками, але ми віримо, що покажемо гарні результати на благо нашої неньки України», - розповіла Василина.

Переможців відзначили кубками, медалями та грошовими призами.