Загиблому 39-річному захиснику із села Вишнів Підгайцівської громади Павлу Демчинському просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України розмістила Руслана Демчинська, - пише ВСН.

З перших днів повномасштабного вторгнення, він не зміг стояти осторонь і 26 лютого 2022 року поповнив ряди захисників України. Потрапивши до 63 механізованої бригади 107 батальйону 1 механізованої роти 3 механізованого взводу 1 механізованого відділення на посаду стрільця - санітара. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та виганяли ворога з населених пунктів в Баштанському та Миколаївському районі, Миколаївської області.

Після травми пов'язаної з проходженням військової служби і тривалого лікування продовжив нести службу в Херсонському районі, Херсонської області; Бахмутському районі, Донецької області.

Загинув Демчинський Павло Віталійович 18.12.2022 року прикривши своїх побратимів, в результаті важких поранень отриманих внаслідок ворожого артилерійського обстрілу, при здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Росії проти України поблизу східної околиці міста Бахмут, Донецької області.

Павло із честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. У нього залишилось двоє дітей.

Підписати петицію можна за посиланням.