У Ковелі судили чоловіка, який в 2021 році поблизу нічного клубу побив дитину з інвалідністю. В результаті побиття неповнолітній хлопець отримав відкриту черепно-мозкову травму.

Про це стало відомо з вироку Ковельського міськрайонного суду, інформують Волинські новини. 

Як ідеться у матеріалах справи, злочин трапився 31 липня о 4 ранку поблизу нічного клубу «Кіно» на вулиці Театральній, 18. Антон Т. підійшов до неповнолітнього потерпілого та без причини вдарив його кулаком в живіт, а потім наніс удар у підборіддя. Хлопець не втримався на ногах та впав.

У результаті побиття потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми з переломом кісток склепіння та основи черепа. За ступенем тяжкості вони відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

Антон Т. під час розгляду справи визнав свою провину в нанесенні ударів потерпілому, водночас зазначивши, що не бажав настання наслідків, які трапилися. Він заперечив хуліганські мотиви свого вчинку. Пояснив, що в ту ніч разом з друзями прийшов до нічного клубу. Серед відвідувачів була компанія молодих людей, у якій був і потерпілий. Згодом Антон Т. вийшов на двір, неподалік конфліктували між собою хлопці, зокрема й потерпілий. Спускаючись по сходах, обвинувачений почув, що потерпілий нецензурно висловився на адресу його матері. Його це обурило, тому він підійшов до потерпілого і наніс йому два удари, після яких останній впав на землю та продовжував лежати без свідомості. Після приїзду швидкої допомоги Антон Т. пішов додому.

Потерпілий, який на момент вчинення правопорушення був дитиною з інвалідністю, у суді вказав, що не пам’ятає подій тієї ночі. Він зазначив, що прийняв вибачення від свого кривдника. Той відшкодував йому збитки, тому претензій до нього не має. Потерпілий не наполягав на суворому покаранні обвинуваченого.

Суд визнав Антона Т. винним у вчиненні кримінальних правопорушеннях, передбачених частиною першою статті 296 і частиною першою статті 121 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у виді п’яти років позбавлення волі, яке замінив іспитовим терміном на два роки.