ДБР оголосило підозру заступнику начальника управління капітального будівництва Повітряних Сил ЗСУ через махінації під час ремонту їдальні військової частини у Луцьку.

Про це повідомили на сайті відомства, пише ВСН.

«Ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну управління капітального будівництва Повітряних Сил уклало договір з приватною фірмою для ремонту їдальні військової частини у Луцьку вартістю 12 млн гривень. Не зважаючи на те, що фірма не повністю виконала ремонтні роботи, начальник управління підписав документи про їх завершення. Обсяг невиконаних робіт оцінюється у 1,5 млн гривень. За цим фактом ДБР повідомило про підозру вже колишньому начальнику управління», - зазначили в ДБР.

Також в ході розслідування правоохоронці з'ясували, що схема по викачуванню бюджетних грошей на непроведений ремонт продовжувала діяти. Відтак за анологічною схемою вже заступник начальника управління підписував акти виконаних робіт попри те, що ремонт не проводився.

«На підставі цих документів приватна компанія отримувала кошти, які, ймовірно, могли бути розділені між учасниками схеми. Цього разу вартість невиконаних ремонтних робіт сягнула понад 3 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Наразі триває слідтво. Військового посадовця підозрюють в недбалому ставленні до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.