На сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) 22-річному військовослужбовцю Збройних Сил України із Рожищенської громади Луцького району Тарасу Семенюку.

Петиція створена 9 серпня Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 тисяч підписів, пише ВСН.

Проголосувати можна за цим посиланням.

У 20 років Тарас пішов на військову службу за контрактом до 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа. Спочатку був артилеристом, згодом перевівся в піхоту. Воював в ООС.

Під час повномасштабного вторгнення Тарас продовжував разом із побратимами боронити Україну від російських окупантів.

«Тарік був добряком по життю. Завжди був готовий прийти на допомогу. Був енергійним та життєрадісним. Війну зустрів під Києвом, де поруч із побратимами мужньо обороняв Батьківщину. У свої 22 роки був дуже сміливим і справжнім чоловіком, який рвався у бій, щоб швидше здолати окупантів. Він завжди перший ішов у бій, ніколи не давав задньої. Це непоправна втрата для всієї родини», – розповів брат загиблого Василь.

Рано створив сім'ю, лише не встиг залишити по собі нащадків. Війна вже вдруге підкошує Тарасову родину, адже на ній був серйозно травмований батько, який, за словами односельчан, досі ходить з осколком у легенях.

Молодший сержант, заступник командира бойової машини, навідник-оператор механізованого відділення, механізованого взводу, механізованої роти, механізованого батальйону загинув 20 лютого 2023 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Гряниківка Харківської області.