У центральному парку Луцька втілять арт-проект, який об’єднає одразу дві громади – Луцьку та Боратинську. Відкриття арт-об’єкта у Луцькій міській раді запланували на початок вересня, напередодні Дня міста.

Про це повідомили на сайті Благодійного фонду «Сучасна Україна».

Благодійний фонд «Сучасна Україна підтримав проект скульптора Євгена Примаченко та допоможе у створення нової туристичної локації.

Фігури чоловіка та жінки з дитиною, які йдуть на зустріч один одному, розмістять на бетонних паромних переправах, які були збудовані ще у 60-их роках, коли Стир був судноплавною річкою. Висота скульптур буде трохи понад 3 метри і виготовлені вони будуть з кортенівської сталі. Це спецсплав, який попри ефект зістареного заліза має високу міцність та служитиме мінімум 70 років. 

«Скульптура «Возз’єднання» – про сімейні цінності, про оптимістичні перспективи України, адже єдиною мотивацією воїнів, які нині героїчно боронять інтереси України є не війна, а саме повернення додому, у рідні сім’ї, з перемогою, з вірою у мирне майбутнє України для своїх дітей, внуків, племінників», – вважає автор ідеї та скульптор Євген Примаченко. 

Проект узгодили із міською радою. Очільнику міста сподобалась ідея скульптора, який надихнувся луцькими краєвидами та особливою місією Волині – як транзитної області, з якої під час війни виїхали у країни Європейського Союзу, рятуючись від війни, тисячі українок з дітьми. 

«У цій інсталяції – глибокий зміст, зрозумілий кожній українській родині», – зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук