Стан працівників промислового підприємства, які 15 серпня отримали травми внаслідок ракетного обстрілу, медики оцінюють як середньої важкості.

Двоє із трьох травмованих нині в обласній лікарні, — розповів Суспільному лікар-нейрохірург Сергій Фецяк.

«Є травма вибуховою хвилею, є травма уламками якихось конструкцій. В одного травма і голови і тулуба, в іншого — тільки хребта. Це серйозні травми», — сказав лікар.

Зі слів Сергія Фецяка, обом травмованим призначили лікування. Вони поки залишаться у стаціонарі.

«Ведеться спостереження, бо травма може проявити себе трошки пізніше», — додав нейрохірург.


Ще один травмований нині у міській клінічній лікарні. З власних джерел Суспільне дізналося, що працівника ушпиталили через опіки. У якому він стані, працівники медзакладу не коментують.

Як розповів під час брифінгу в адміністрації області виконувач обов'язків керівника обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Демидюк, внаслідок влучання ракет сталася пожежа і обвал залізобетонних конструкцій підприємства.

З-під завалів рятувальники деблокували тіла трьох загиблих і врятували одного із працівників.

За коментарем Суспільне також звернулося до керівника промислового підприємства, у яке поцілили російські ракети. Він просить не озвучувати назву об'єкта.

Зі слів керівника, нині працівники оцінюють збитки і наслідки влучання, на це знадобиться орієнтовно тиждень. Він додав, що нині немає розуміння, чи зможе завод повноцінно запрацювати найближчим часом.


Що відомо про ракетний удар по підприємству

Зранку, 15 серпня, в одному з мікрорайонів Луцька пролунали два вибухи. Як згодом повідомили в обласній військовій адміністрації, дві російські ракети влучили в одне з промислових підприємств міста.