Тарифи на вивезення сміття для сіл Луцької громади зменшилися. Для багатоквартирних будинків – на майже 12 гривень, для приватних будинків – на майже 15 гривень.

Рішення ухвалили під час засідання міськвиконкому, пишуть Волинські Новини. 

На розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення про затвердження норм надання послуг із вивезення побутових відходів населених пунктів Луцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки.

Директор луцького спеціального комунального автотранспортного підприємства «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк повідомив, що підприємство, відповідно до вимог законодавства, оголосило тендер на закупівлю послуги з визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів для населених пунктів Луцької міської територіальної громади та визначило переможця, яким став Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства.

«У зв’язку з цим подаємо на затвердження новий тариф на послуги з поводження з побутовими відходами. Місто Луцьк – зростання тарифів на 9 копійок для багатоквартирних будинків. Для приватних садиб тариф залишається незмінним. Населені пункти Луцької міської громади, окрім Луцька, багатоквартирні та одноквартині будинки – зменшення тарифу на 11 гривень 75 копійок. Будинки з присадибною ділянкою – зменшення тарифу на 14 гривень 71 копійку. Зміна відбулася за рахунок великогабаритних відходів», – зазначив посадовець.

Луцький міський голова Ігор Поліщук додав, що зменшення тарифів стосується населення, яке проживає у селах громади