У четвер, 17 серпня, склепіння Кафедрального костелу Святих Апостолів Петра і Павла вкотре відлунювали нотами класичної органної музики під час благодійного концерту у виконанні лауреатки Першої премії Міжнародного конкурсу піаністів у Тиваті (Чорногорія, 2016), органістки Марії Хілько. Метою дійства став збір коштів для захисників, які боронять Україну на Запорізькому напрямку.

Про це інформує Луцькрада.

Того вечора стіни костелу зібрали багатьох прихильників класичної музики. Завітала на захід і заступник міського голови Ірина Чебелюк.

“Органна музика має особливий зміст, особливе наповнення. Ми гордимося, що маємо такий інструмент у стінах цього храму, а лучани та гості міста мають можливість чути його музику. Особливо, якщо це пов’язано також із благодійністю.

Сьогодні на запорізькому напрямку перебуває безліч наших воїнів, а серед них — і лучани. Їх потреби — це те забезпечення, що допоможе рятувати життя. Тому ми надзвичайно вдячні за кожен внесок, зроблений сьогодні. Бажаю всім мирного неба та швидкої перемоги”, - звернулась вона до присутніх.

До вітального слова також долучилася і сама виконавиця.

“Я дуже рада бути сьогодні тут і грати для вас. Для мене це також надзвичайно особиста історія. Сьогодні я гратиму для вас твори німецьких та українських композиторів, які об’єднує фольклор, переплетіння стилів і жанрів”, - зазначила Марія Хілько.

У програмі концерту прозвучали твори Йоганна Себастьяна Баха, Йозефа Райнбергера, Миколи Колесси та Світлани Острової.

Захід відбувся за підтримки управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.