Криптовалютні проєкти, інвестування, робота з такими торговими парами, як PEPE/USDT, проведення транзакцій та купа інших процесів – це те, що може викликати страх у новачка. Якщо ви тільки починаєте розбиратись в тому, як працюють цифрові валюти, рекомендується не хвататись відразу за все, а розпочати з головного.

ВТС – це основна криптовалюта, яка впливає на цінові еквіваленти майже усіх криптоактивів. Аналізуючи, як змінюється вартість Bitcoin (ВТС), ви зможете приблизно передбачити зміну ціни більшості монет. Як новому користувачу, у вас є можливість використовувати коін навіть без глибокого розуміння технічних деталей. Ви можете просто купити криптовалюту на біржі або встановити Біткоїн-гаманець. У другому випадку криптогаманець автоматично згенерує першу Біткоїн-адресу для вас.

Біткоін: історія появи та природа функціональності

Природа ВТС передбачає його побудову на основі технології блокчейн. Функціонально це ланцюжок блоків, який представлений колективним реєстром. Кожна проведена транзакція, наприклад, спроба купити криптовалюту, продати чи перевести, підтверджується та записується в ланцюжок блоків, який не можна виправити чи видалити. Хронологічний порядок та цілісність ланцюга блоків захищається унікальними методами криптографії. 

Bitcoin – це проєкт, який з’явився в ролі виклику на сучасні проблеми фінансового ринку. Поява рішення допомогла здешевити та спростити виконання широкого спектру операцій, особливо тих, що пов’язані з переказами коштів.

Транзакції з віртуальними грошима і Біткоїном

Ключовий процес, який відбувається під час будь-якої операції з ВТС – це транзакція. Під час цього виконується передача коштів між гаманцями, інформація про що і записується в ланцюгу блоків. Будь яка операція передбачає використання приватного ключа, який виконує роль математичної доказовості того, що операція була проведена та передана до мережі. Такий процес стає основою видобутку криптовалюти Біткоїн, який називається майнінгом. Сьогодні цей процес став дуже дорогим та потребує використання великої кількості ресурсів та обладнання, бо система перенавантажується шляхом підтвердження транзакцій.

Робити свої перші кроки на ринку цифрових активів краще за все на біржі криптовалют. При правильно обраній торговій платформі ви зможете навчитися усього вже в процесі. Наприклад, криптобіржи WhiteBIT та Binance дають змогу використовувати демо-рахунки для вивчення всіх особливостей трейдингу та аналізу ринку.