Орден «За мужність» передали родині полеглого захисника з Ратнівської громади Івана Шишка.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Указом Президента України Володимира Зеленського від 1 травня 2023 року орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено Шишка Івана Олександровича із села Здомишель Ковельського району, який загинув у боях з окупантами 29 липня 2022 року.

Почесну місію вручення нагороди дружині полеглого Захисника Оксані виконував начальник Другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Василь Шинкарук.

До родини та усіх присутніх звернулася і секретар Ратнівської селищної ради Людмила Гаврилюк:

«Шановна родино та усі присутні, втрата життя – це найболючіша рана для родини. Втрата Захисника – невимовний біль для громади та усієї неньки України. Тому від імені Ратнівського селищного голови, депутатського корпусу селищної ради та її виконавчого комітету, від імені кожного жителя громади уклінно дякую матері за сина, дружині – за чоловіка, дітям – за батька, внукам – за діда. Іван Шишко є прикладом мужності, нескореності, міцності духу та патріотизму.
Кажуть, що Герої не вмирають, але, на жаль, їх все ж вбиває ворожа куля. Проте я впевнена, що ваш Захисник буде Ангелом та оберегом родини, Ангелом для побратимів на полі бою та захисником з неба святої землі України».

Староста округу Людмила Чернусь подякувала рідним загиблого та побажала усім віри в мирне завтра.

Завершилося все покладанням квітів до могил полеглих Захисників та короткою заупокійною літією, яку провів священник Сергій.

Іван був справжнім патріотом. Коли почалося повномасштабне вторгнення росії, він не міг сидіти вдома. В перші дні подався у Самари – записався до тероборони. А на початку березня сказав, що його місце на передовій, бо понад усе любив рідну землю і наголошував:

«Якби мені навіть хтось сказав, що я загину, то все одно пішов би воювати».

За словами побратимів, Іван Шишко був відданим бійцем, надійним другом, щирим патріотом і просто доброю та життєрадісною людиною, для сім'ї ж – найдорожчим і найбажанішим гостем.

«Нехай світла пам'ять про Івана Олександровича ніколи не згасне, а його ім'я назавжди залишиться жити в історії Ратнівської громади, в історії нашої держави», – йдеться в дописі.