Підопічним Луцького терцентру соціального обслуговування 22 серпня роздавали харчі. Їх отримали 25 людей. Усього до Дня незалежності України вручать 300 продуктових наборів.

Про це розповіла Суспільному директорка терцентру Галина Шатецька.

Вартість одного продуктового набору, з її слів, становить приблизно 500 гривень. До нього входять крупи, олія, цукор, м'ясна та рибна консерви. "Це для тих людей, які в цьому році звернулися по соціальні послуги, оформили пакет документів і не отримували жодного разу продуктові набори", — говорить керівниця терцентру.

Зі слів Галини Шатецької, для підопічних терцентру також організували невеликий концерт та накрили обідні столи.

Один із тих, хто цього дня завітав до центру соціального обслуговування — лучанин Володимир Маць. Сюди звернувся із заявою і довідками та отримав право на безплатні обіди. Чоловік переніс операцію на серці та має інвалідність.

"Смачно годують, два місяці відходив, допомогу давали, якісь пакети давали, зараз знову подзвонили мені і я прийшов", — зазначив пенсіонер.

Отримала продуктовий набір від територіального центру одинокопроживаюча пенсіонерка з Луцька Віра Сухоставська, котра стоїть на обліку.

"Я одна. Пенсія не відповідає тому, що пообіцяла держава. Я мала отримувати пенсію держслужбовця, але перейшла на пенсію по віку, бо держава немає грошів і мізерна пенсія. Стоїмо на обліку і дякуємо, що нам увагу приділяють і допомагають", — каже жінка.

Як розповіла директорка департаменту соцполітики міської ради Вікторія Майборода, харчі для людей закупили за гроші міського бюджету. "На програму розвитку соціальних послуг понад 2 мільйони 600 гривень виділено в цьому році. В ці гроші входять і гаряче харчування, це і на продуктові набори", — сказала посадовиця.

Зі слів директорки центру соціального обслуговування Галини Шатецької, у них перебувають 3,5 тисячі людей. Це — одинокі, малозабезпечені, люди з інвалідністю та бездомні. З її слів, щодня тут готують 150 обідів.