В Україні пропонують частково декриміналізувати порнографію. Відповідний законопроєкт вже зареєстрували у Верховній Раді 18 серпня. Подав його народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, а свої підписи поставили ще 24 народних обранці. 

Що це за законопроект, чому в Україні хочуть легалізувати порнографію і в яких аспектах розповіла в прямому етері ГІТу Наталія Ісаєва – керівниця БО «Легалайф-Україна» .

«Законопроєкт щодо декриміналізації – це скасування і внесення змін до кримінальних статтей щодо порнографії, матеріалів порнографічного характеру. Це не легалізація, бо легалізація – це якби окремо якось пропонували регулювання щодо цієї сфери, а це кажуть про те, щоб повнолітні люди не боялися і не переслідувалися правоохоронцями , коли людина одна одній надсилає нюдси, відео чи спілкується мережею інтернет через різні засоби зв’язку між собою. Бо за це саме наразі правоохоронна система переслідує громадян України, котрі просто спілкуються, обмінюються контентом не шкодячи іншим людям – це стосується повнолітніх людей. Ми не кажемо про дітей і неповнолітніх осіб, бо про це інша стаття ККУ.»

Яка наразі ситуація на цьому ринку, як порнографія регулюється зараз та яке покарання за поширення порно дивіться у ВІДЕО.