Співпраця з ФСБ, сервери та працівники на росії та гроші російських олігархів — це далеко не повний список причин задуматися, чи варто спілкуватися в Телеграмі.  

Про те, які небезпеки він приховує та чому використовуючи його кожен наражає себе на небезпеку та чому приватність Телеграму це міф, а ваші дані можуть (і будуть) використані проти вас самих, а також чи потрібно регулювати соцмережу телеграм в Україні розповів в прямому етері ГІТу Назар токар – програміст, адміністратор української Вікіпедії.

«Навіть якби хтось хотів регулювати телеграм цього ніхто б не давав. Кількість випадків, коли телеграм співпрацював публічно, офіційно з урядами якихось країн – це доволі невеликий список. Міністерство або держава якби хотіла зробити щось з свого боку, але такі запити зі сторони телеграму ігноруються і ніхто нічого не робить. Телеграм не має майже жодного цензурування, в ньому немає обмежень на авторські права, там за невеликими виключеннями можна публікувати все: це може бути порно, заборонений контент, продаж заборонених речовин, пропаганда, розпалення ненависті. Ця платформа абсолютно заслужено завоювала прихильність людей, репутація платформи яка стійка до скарг. Саме тому на фоні того,як спочатку при повномасштабному вторгненні дуже масово блокували патріотичні заяви у фейсбуці це все приводило до того, що люди шукали альтернативу і альтернатива це менш популярні додатки або телеграм. Телеграм досі тримає марку, бо там можна розмістити будь-який контент без будь-якого страху бути переданим владі або бути заблокованим.
З одного бок(візуально) телеграм виглядає, як ресурс абсолютної свободи слова та контенту. Акцентую увагу, що це зовнішній вигляд мережі, бо контент справді не блокується, не цензорується, але при цьому він аналізується і є численні непрямі докази того, що соцмережа співпрацює із російською владою. » , - розповів експерт.

Деталі про підводні камені телеграму дивіться у ВІДЕО.