На сайті уряду Німеччини сьогодні, 24 серпня, було оприлюднено огляд щодо військової допомоги, яку Федеративна Республіка Німеччина надає Україні.

Заначається, що вони відбуваються з галузевих запасів, що фінансуються німецькими фондами, призначеними для нарощування потенціалу безпеки.

«Фінансування ініціативи з нарощування безпекового потенціалу становить 5,4 млрд євро на 2023 рік (у 2022 році було 2 млрд євро на рік) та взяття зобов’язань у наступні роки — на суму 10,5 млрд євро. Ці кошти будуть використані насамперед на військову допомогу Україні. Водночас також і для поповнення запасів Збройних сил ФРН для постачання Україні, а також для внесків Німеччини до Європейського фонду миру (ЄФМ), з якого можуть бути відшкодовані витрати, пов’язані з наданням військової допомоги Україні, країнам-членам ЄС», — йдеться в повідомленні.

На сайті уряду Німеччині повідомили про передачу Україні нового пакету військової допомоги, та оприлюднили перелік обладнання, яке Берлін передав Україні протягом останнього тижня.

Серед іншого зазначається, що Німеччина передала Україні ракети до ЗРК Patriot, відповідно до звіту — це відбулося вперше.

Окрім ракет до систем Patriot, за останній тиждень Україна отримала десять систем для виявлення безпілотників, 40 розвідувальних безпілотників RQ-35 HEIDRUN, 16 ваговозів Zetros та 510 тисяч патронів до вогнепальної зброї.

Також Німеччина повідомила, що запланувала в майбутньому передати Україні:

  • 90 систем виявлення дронів;
  • 42 вантажівки Zetros;
  • 31 мільйон набоїв до вогнепальної зброї.