У вівторок, 23 серпня, Кримськотатарський Ресурсний Центр за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні почав роботу «Табору Свободи», який проходить у Закарпатті! 

Як виникла іде, чому обрали саме локацію у Закарпатті та про назву табору розповіла в прямому етері ГІТу Менеджерка з комунікацій Кримськотатарського РЦ Тетяна Савчук .

«Табір організовують з 2015 року, він є щорічним. Ми не починали табір з цього місця, ми починали з географічного Криму, після окупації Криму ми проводили цей табір у географічному Криму, а саме на Арабатській стрілці у Генічеську. Ми там збирали людей з різних куточків України це насправді були не лише кримські татари, кримських татарів була лише частина людей. Ми намагалися зібрати 20 людей з усієї України, які хочуть щось дізнатися про Крим, його культуру, особливості, окупацію рф, проте вони недостатньо обізнані в цій темі. Ідея табору свободи зародилася насправді у ліберальних цінностях, ми розказуємо про важливість свободи у різних її виявах, ми говоримо за свободу кримськотарського народу та дотримання його прав. Наші лекції та заняття ми поєднуємо лекції із практичною роботою, робою в групах та дозвіллям з різними видами спорту. Розповідаємо загалом про Крим, окупацію, про де окупацію про корінні народи України. У роботі в групах ми напрацьовуємо мотиваційні плакати, інформаційні компанії та салогани.» , - розповіла Тетяна Савчук .

Деталі про табір та учасників дізнавайтеся у ВІДЕО.