Автомобіль, який проїхав найгарячіші ділянки фронту, перетворився на унікальний експонат, за яким можна читати історію його бойового шляху.

Бійці одного з підрозділів 54-ї ОМБр імені гетьмана Івана Мазепи передали транспортний засіб березовичівським волонтерам, а ті – колективу Володимирської дитячої художньої школи імені Миколи Рокицького, який і зобразив усю історію цієї автівки і тих, хто нею користувався.

Про це пише газета Слово Правди.

«Для цього підрозділу ця машина – легенда та памʼятка. На ній бійці виконували завдання з перших днів війни у найгарячіших точках фронту Донецького напрямку. Спірне, Соледар, Красна Гора, Часів Яр, Бахмут, Білогорівка…Це авто для хлопців було незамінним. Воно доставляло їх на позиції, відвозило назад, підвозило БК, возило 300 і, нажаль 200. Возила полонених, продукти. Їздилаавтівка там, де не могли проїхати інші», – розповів волонтер Віталій Клак.


Машина буде використовуватися як артобʼєкт у різних заходах та аукціонах. Також митці уже вкотре зобразили квіти та українські символи на використаних боєприпасах.

«Висловлюємо щиру вдячність керівнику художньої школи Катерині Юрчук, та заступниці директора ОксаніСтасюк. Викладачам, які долучились до розпису – Інні Гарголь, Людмилі Кирилич, Ігорю Мацюку, Олені Свиридовій, Сергію Микиті, Тетяні Омельченко. А також подяка усім учням школи, які також брали участь у розписі машини та тубусів», – подякував Віталій Клак.