"Втома від війни" активно обговорюється в медіа-просторі. Опитування щодо цього проводилось в червні і ось недавно вийшло ще одне. 

Чи змінилася думка українців тепер роповів в прямому етері ГІТу Професор Києво-могилянської академії Олексій Гарань.

«Ми проводили два опитування одне для «Опори», а друге ми робили самі в серпні цього року. В опитуванні для «Опори» деякі речі були потім перекручені навіть у наших виданнях. (Журналісти - ред.) Взяли цифру 30% і показали, що українці хочуть закінчення війни будь-якою ціною, а далі переговори з росією, давайте погоджуватися на поступки. Особливо це зробили скажімо на Заході або навіть таке демократичне видання «Настоящее время» – це програма, яка створена Радіо свобода та фінансується американськими грошима, вони самі в такому ключі подали інформацію. З такими опитуваннями я сам прошу: "журналісти, будь ласка не виривайте цифри і прочитайте це опитування нижче".
Традиційно ми запитуємо з 2014 року чи ви повністю відкидаєте переговори, чи ви готові на компроміси, але не за будь-яку ціну і останнє – це в даному випадку припинення війни будь-якою ціною і дійсно останній варіант був 30% і це свідчить проо те що лбюди втомилися і дійсно хочуть закінчення війни. » , - розповів пан Олексій.

Про відповіді на запитання в опитуванні «на що ж готові люди аби закінчилась війна?» та що у підсумку від цієї цифри у 30% залишається дивіться у ВІДЕО: